Rubriky
Aktuality

Informace k začátku nového skautského roku a předávací výpravě (8. – 10. 9. 2023)

Přeji příjemný večer posledního předškolního dne!
Níže jsou k nalezení dva Infodopisy. Jeden je určen pro rodiče předávaných vlčat (případně i pro nově skautující) a druhý pro rodiče již skautů. Samozřejmě doporučuji ho přečíst si úplně všem. Jsou v něm veškeré důležité informace, jako třeba vysvětlení fungování, akcí a struktury našeho oddílu, rozpis akcí na celý rok, důležité kontakty a odkazy nebo třeba rozdělení kluků do družin. Snažili jsme se při něm vyjít vstříc všem požadavkům, jak to jen nejlépe šlo.
Další důležitou věcí jsou informace k předávací výpravě, která se koná příští víkend, tedy od 8. do 10. 9. 2023 (pro předávaná vlčata až od 9. 9.). 

  • Kam: Svatý Jan pod Skalou
  • Sraz: pátek v 15:50 u Prádelny (pouze pro již skauty, vlčata mají sraz až v sobotu)
  • Návrat: neděle v 16:30 tamtéž pro skauty i předávaná vlčata
  • S sebou: PVV (co tato zkratka znamená se dočtete v Infodopisu nebo na záložce PVX), 2 přestupní lístky MHD (nebo Lítačku), jídlo na páteční večeři, stezku/nováčka (pokud nemáte, dostanete na výpravě), dostatek vody (min 2,5l) a místa na erární vybavení.
  • Cena: 350 Kč pro skauty a 200 Kč pro předávaná vlčata
  • Obecné informace o výpravě: Letošní předávací výprava se bude konat tradičně na Svatém Jánu. Jelikož chceme využít stále hezkého počasí, budeme spát venku pod plachtou. V sobotu se k nám připojí vlčata, s kterými si něco málo zahrajeme a předají nám do oddílu několik nových tváří. V neděli se budeme věnovat seznamování se s novým skautským rokem a družinám.

Účast prosím potvrďte v dotazníku, který šel mailem.

Na závěr zmíním prvních pár akcí na začátku roku: první týden (tedy od 4. 9.) družinové schůzky mohou a nemusí být, kluci si to domluví sami. Začíná se už ale první tradiční oddílovou schůzkou – Chrochtavým během 6. 9. 2023 od 17:00 do 19:30 u prasat (platí pouze pro již skauty). Od dalšího týdne už družinové schůzky fungují normálně.
Za vedení oddílu,

Marek Feik